Sistem de Transmitere a Alertelor prin Radio

117.929 RON

Detaliile proiectului

Runda de finanțare: Runda 1

 

Perioada de desfășurare: 08.2019 – 05.2020

 

Organizație: Societatea Română a Radioamatorilor

 

Linkuri utile: Radiomatori în Situații de Urgență 

 

Scop: creșterea infrastructurii de comunicații alternative în caz de dezastru

Detalii: proiectul a crescut capacitatea de furnizare a comunicațiilor alternative post-dezastru și a îmbunătățit acoperirea radio până la 80% în București și Ilfov. Proiectul a asigurat o autonomie energetică mai mare a echipamentelor existente, upgrade pentru siturile Victoria, Pantelimon și Unirea și a dotat ONG-urile coordonate de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) pentru intervenție la dezastre cu stații radio și a pregătit radioamatori din rândul membrilor acestora. Proiectul a fost finanțat cu 117.929 de lei (25.000 euro) și s-a desfășurat în perioada august 2019 – mai 2020.

În paralel cu achiziționarea, montarea și testarea noilor echipamente, Radioamatorii în Situații de Urgență (RSVU) au început și programul de pregătire a 11 membri din alte ONG-uri aflat în protocol de colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) pentru atestarea lor ca radioamatori. Fiecare dintre ei va primi și echipamentele necesare pentru ca, atunci când vor interveni împreună în caz de dezastru, să poată comunica eficient între ei și cu instituțiile care vor coordona acțiunile de salvare.

În baza protocolului cu DSU, Radiomamatorii în Situații de Urgență participă frecvent la exerciții și simulări pentru dezastre cum ar fi simularea ForFirEx organizată de IGSU în 2019, ocazie cu care au fost testate și noile echipamente.

Sprijină Bucureștiul Pregătit.