Pregătit Înseamnă Protejat

156.908 RON

Detaliile proiectului

 

Finanțare: Runda 1, Runda 2

Când: Runda 1 (08.2019 – 05.2020), Runda 2 (08.2020 – 04.2021)

Cine: Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Sector 6

Scop: Campanie de informare și de educare pe tema riscului seismic și instruirea în acordarea primului ajutor și pregătirea pentru dezastre pentru personalul din grădinițe, elevi, studenți, membri ai altor organizații care vor interveni după cutremur.

Detalii:

Rezultate Runda 1

  • Cursuri de prim ajutor și pregătire pentru dezastre pentru 131 persoane din 7 grădinițe din sectorul 6 și 66 de studenți.
  • Programul a ajuns și la peste 950 de pre-școlari și au fost distribuite peste 1.000 de exemplare tipărite din cartea educativă de colorat “Educație pentru cutremur”, un instrument care susține activitatea educatoarelor în activitățile de pregătire pentru situații de risc și îi implică pe cei mici într-un mod ludic.
  • În octombrie 2019 a avut loc evenimentul “Trusa de primă necesitate în caz de dezastre”; de ce este important ca fiecare dintre noi să avem pregătit un rucsac de urgență care să ne ajute să supraviețuim pe cont propriu timp de 72 de ore și ce conține acest rucsac de urgență. 40 de rucsacuri au fost donate în comunitate, unor familii vulnerabile iar alte 2 au fost donate către Clubul Câinilor Utilitari și Radioamatorii în Situații de Urgență.

Testimoniale: „Mă simt mai bine pentru că acum știu ce am de făcut într-o situație de urgență. Pot aplica tot ce am învățat chiar și nepoților mei, de la împachetări cu cârpe ude până la resuscitare. Deși noi, cei trecuți prin viață, avem o experiență care vine cu timpul, am realizat că sunt unele lucruri pentru care nu poți să te pregătești altfel.” – Mariana Răgălie (Muncitor calificat spălătorie, Grădinița nr. 250)

Sprijină Bucureștiul Pregătit.