Bucureștiul Pregătit. Un program al Fundației Comunitare București.

 

Nimeni nu poate opri un cutremur, dar ne putem pregăti cât mai bine pentru asta. Programul Bucureștiul Pregătit, inițiat de Fundația Comunitară București, adună resurse private pentru ca subiectul cutremurului și pregătirea în vederea lui să capete vizibilitate. În 8 ani de activitate, Fundația Comunitară București a finanțat peste 500 de proiecte și burse din București și Ilfov. Suma investită este de peste €2,1 mil.

De ce e nevoie de Bucureștiul Pregătit?

 

Bucureștiul are peste 2 mil de locuitori, mii de clădiri vechi sau înalte, metrou, un lac de acumulare cu un baraj vechi care poate inunda un sfert de oraș, cea mai mare rețea de distribuție a gazului și toate instituțiile cheie ale statului român, multe dintre ele cu sedii în clădiri cu risc seismic. Banca Mondială estimează că la un cutremur major pierderile economice se pot ridica la peste €10 mld, adică 7% din PIB. În acest context, Bucureștiul Pregătit adună resurse pentru:

A ridica nivelul de conștientizare a locuitorilor orașului. Majoritatea nu știu că este important sa dețină provizii esențiale pentru min 72 de ore.

Achiziționarea și antrenarea câinilor salvatori. Un câine salvator poate salva până la șase persoane pe oră, dar costă 10.000 RON și trebuie antrenat constant.

Popularizarea donațiilor de sânge. Donațiile curente nu acoperă jumătate din necesar, iar nevoia de după un dezastru va fi cu mult mai mare.

Antrenarea pompierilor și personalului de intervenție. În caz de cutremur, necesarul pentru oraș este de 30 mai mare decât disponibilul.

Susține proiectele Bucureștiul Pregătit.

Proiectele Bucureștiul Pregătit

Până în prezent, Bucureștiul Pregătit a susținut 7 proiecte, prin 2 runde finanțare. Runda 1 – 475.000 RON, Runda 2 – 470.000 RON.

#nepregătimîmpreună

Aceștia sunt oamenii cu care lucrăm în cadrul Bucureștiului Pregătit. Vă mulțumim pentru susținere!

Georgiana Ilie DoR

Georgiana Ilie
DoR

Matei Sumbasacu
Re:Rise

Vlad Popescu
CCU

Partenerii noștri

Fundația Comunitară București caută donatori strategici pentru fondul Bucureștiul Pregătit, astfel încât să putem finanța proiecte care reduc pierderile în caz de cutremur sau alte dezastre majore.

Va fi problema tuturor, de aceea căutăm mai mulți parteneri, nu un singur sponsor. Planul nostru are nevoie de o investiție anuală totală de €250.000 – 300.000, formată din donații de €30.000.

Scrie-ne să stabilim termenii colaborării >