Câini Salvatori

263.100 RON

Detaliile proiectului

 

Finanțare: Runda 1, Runda 2

Când: Runda 1 (08.2019 – 09.2020), Runda 2 (10.2020 – 09.2021)

Cine: Clubul Câinilor Utilitari

Scop: Antrenarea și atestarea de câini de căutare-salvare și pregătirea, tehnică și practică, în parteneriat cu Radioamatorii în Situații de Urgență (RSVU), a unei echipe de 15 voluntari (10 cu câini de căutare-salvare și 5 fără câini), pentru intervenții în situații de urgență, inclusiv cutremur.

Detalii:
Rezultate runda 1 de finanțare

  • Înainte de a primi finanțarea, Clubul Câinilor Utilitari deținea 3 câini de căutare-salvare atestați. La finalul rundei 1, din cei 19 câini care au intrat în programul de pregătire, 16 au fost atestați de către Ministerul Afacerilor Interne (Billy, Challapa, Bruno, Zura, Achi, Tora, Tweety, Zven, Maya, Alsa, Remi, Zizi, Aziz, Toshi, Freyja, Amza), iar 3 au rămas în continuare în pregătire.
  • În noiembrie 2019, Challapa și Billy, împreună cu Vlad Popescu și Romică Chințoi, voluntari în Clubul Câinilor Utilitari, au participat alături de pompierii salvatori români de la Unitatea Ciolpani, acreditată de ONU, la eforturile de salvare după cutremurul din Albania. A fost prima lor misiune de o dificultate mare iar experiența le-a arătat lor și autorităților, că munca lor este bine făcută. Challapa este o maidaneză, salvată de Vlad acum patru ani.
  • Au fost organizate 2 tabere de pregătire, au avut loc peste 600 de ore de training iar 5 dintre voluntarii Clubului Câinilor Utilitari au intrat și în programul de pregătire al RSVU pentru a deveni radioamatori autorizați.

Apariții media: Libertatea, Știrile ProTV

Sprijină Bucureștiul Pregătit.