Antiseismic District

215.480 RON

Detaliile proiectului

Finanțare: Runda 1, Runda 2

Când: Runda 1 (08.2019 – 04.2020), Runda 2 (08.2020 – 06.2021)

Cine: ARCEN în parteneriat cu Re:Rise 

Scop:

  • Educarea, informarea și pregătirea pentru cutremur a locuitorilor din District 40,
  • Dezvoltarea unei metodologii de pregătire pentru alte cartiere vulnerabile
  • Dezvoltarea unei hărți pentru cutremur pentru inelul central al Bucureștiului cu informații utile despre comportamentul înainte, în timpul și după cutremur,
  • Educație seismică în școlile, liceele și universitățile vulnerabile din centrul orașului.

Detalii:

Rezultate Runda 1

  • 6 întâlniri comunitare și consultări cu locuitorii din District 40 (300 de persoane), 2 evenimente publice cu peste 250 de persoane, întâlniri cu peste 1.000 de elevi de la Școala Centrală și Cantemir.
  • Teme: pregătirea pentru cutremur (rucsac de urgență, ancorarea mobilei de perete, planul de familie), riscul seismic, legislația în domeniul consolidărilor, pașii pe care trebuie să în facă asociațiile de proprietari pentru a cere expertizarea și consolidarea clădirilor vulnerabile în care locuiesc. District 40 se întinde de la Str. Mihai Eminescu la Piața Rosetti, de la Piața Gemeni la Piața Lahovari, de la Bulevardul Magheru la strada Vasile Lascăr, zonă centrală a Bucureștiului care cuprinde 209 imobile cu risc seismic I, II, U1, U2, U3 (conform listei oficiale a Primăriei Capitalei) și alte 176 imobile multietajate, mai vechi de 50 de ani, fără expertiză tehnică, dar care prezintă fisuri seismice și care au fost identificate în cadrul proiectului ARCEN, Catalog București prin metodologia propusă de Re:Rise.

Apariții media: Știrile PROTVPress One,  RFIRock FM Morning Glory

Susține proiectele Bucureștiul Pregătit.